Είναι τελικά τα χρήματα ασφαλή στη Revolut;

revolut

Η Revolut εύκολα θα μπορούσε να σου δώσει πολλούς λόγους να την χρησιμοποιήσεις, ωστόσο εκτός από το marketing και τους ισχυρισμούς της ίδιας καλό να εξηγήσουμε αν τα χρήματα είναι ασφαλή ή όχι. Αρχικά, να θυμίσουμε ότι ιδρύθηκε το 2015, από τον Nikolay Storonsky έναν πρώην trader της City και ξεκίνησε το ταξίδι της σαν μια φθηνή προπληρωμένη κάρτα με έμφαση στο φθηνό συνάλλαγμα.

Για να κατανοήσουμε αν τα χρήματά μας είναι ασφαλή θα πρέπει να αναφέρουμε τη διάκριση μεταξύ μιας Revolut που έχει τραπεζική άδεια και μιας Revolut που δεν έχει. Συγκεκριμένα, η Revolut αυτή τη στιγμή στην Αγγλία δεν έχει κάποιου είδους τραπεζική άδεια, παρά το γεγονός ότι είχε αναφερθεί το 2021 ότι είναι σε προχωρημένα στάδια να αποκτήσει.

Χωρίς μια τραπεζική άδεια, δεν μπορεί να προσφέρει πιστωτικά προϊόντα ή καταθέσεις, δυο από τα πιο σημαντικά μέσα λήψης εσόδων για τις τράπεζες. Παράλληλα, μια τραπεζική άδεια δίνει εμπιστοσύνη στα μάτια του κόσμου και δυστυχώς ίσως να μην μπορέσει να πείσει ένα μεγαλύτερο κοινό να την χρησιμοποιήσει σαν κύριο λογαριασμό. Αυτό ισχύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην Ευρώπη όμως έχει κανονικά λάβει επίσημη τραπεζική άδεια από την τράπεζα της Λιθουανίας, που στην ουσία λειτουργεί σαν διαβατήριο επιτρέποντας να προσφέρει πλήρεις τραπεζικές υπηρεσίες. Δυστυχώς όμως το μεγάλο όνειρο για με μια τραπεζική άδεια στο Ηνωμένο Βασίλειο, παραμένει ανεκπλήρωτο.

Οι λόγοι για τους οποίους δεν έχει πάρει σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει να κάνει με το γεγονός ότι η φήμη της έχει πληγεί στη χώρα αυτή. Το 2019, έρευνα του BBC ανέφερε ότι πρώην υπάλληλος είχε κάνει καταγγελία στην  Financial Conduct Authority (FCA) περί ξεπλήματος μαύρου χρήματος. Λίγους μήνες μετά, ένα report της Telegraph ανέφερε ότι η Revolut απενεργοποίησε ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που είχε δημιουργηθεί για να μπλοκάρει ύποπτες συναλλαγές, την ίδια στιγμή που άρθρο του wired.com την κατηγορούσε για ένα άκρως τοξικό περιβάλλον λειτουργίας.

Όπως επισημάναμε και πριν, στην Ευρώπη δεν ισχύουν αυτά. Έχει κανονικά τραπεζική άδεια και σε περίπτωση που η Revolut δεν μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της οι καταθέσεις είναι εξασφαλισμένες από το Λιθουανικό σύστημα εγγύησης καταθέσεων.

πηγή:

Leave a comment

PIANIST FOR LIFE

An etude a day keeps the doctor away. Recommended by doctors worldwide.

yened.WordPress.com

ΚΑΘΑΡΑ και ΞΕΚΑΘΑΡΑ για: Πολιτική, Άμυνα, Οικονομία, Κοινωνία, Διπλωματία.

Απ'όλα (με sos)

Εδώ δεν πουλάμε σουβλάκια

Βελισάριος

Συζήτηση για την Στρατιωτική Ισχύ, υπό την ευρεία της έννοια, από την οπτική σκοπιά της Ελλάδος

marathon addict uk

The Highs and Lows of a Marathon Addict

Υπέρβαση

Όλη η αλήθεια για το τι μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος

Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών

Εκπαίδευση στη χρήση αρχαίας, μεσαιωνικής και αναγεννησιακής σπαθασκίας, καθώς και εκπαίδευση στο μοντέρνο άθλημα της ξιφασκίας.

Βιβλιαράκι

Η προσωπική μου βιβλιοθήκη

MyDistanceLog

Έμψυχον και αεικίνητον

HelMilBooks

Hellenic Military Books

Panos Maltezos Blog

Μια διαδρομή ζωής